Pagina's

dinsdag 22 juni 2021

Spelen met de Gelli Plate 1

Ik heb al verschillende workshop gedaan zoals jullie hebben gezien. Voor deze workshop hebben we geoefend met het maken van afdrukken op de gelli plate. Met distress inkt, oxide maar ook met aquarelverf. Toch super leuk om te doen en het leverde veel leuke achtergronden op.

Daarna hebben we de achtergronden verwerkt op dit model kaart. Voor deze kaart heb ik mijn Lavinia stempels tevoorschijn gehaald.

Je kunt hem mooi opvouwen om hem op te sturen. Op de achterkant kun je nog wat tekst kwijt.
Erg leuk om de achtergrond er doorheen te zien.
Voor het stempelen heb ik verschillende kleuren Versafine Claire gebruikt. De witte spikkels is Chunky White Embossing Enamel van Stampendous. 
De bovenstaande kaart doet mee aan:

Zo hebben we ook geleerd om een transfer te maken vanuit een glossy tijdschrift op de Gelli Plate. Echt zo leuk leuk om te doen en heel verslavend.

 

Ik vond in de Beau Monde een mooie fotoshoot met Maxime Meiland, waarmee ik aan het oefenen ben gegaan. Daarna heb ik de panelen aangekleed met stempels. De Magenta mandala heb ik bewerkt met embossing poeder Seafoam White, de kantenrandjes zijn van Chocolate Baroque. De vlinders en de bloemen van Hero Arts. Nog steeds mijn favoriete vlinderset.

Deze kaart doet mee aan HobbyVision Challenge#110 Vlinders

De voorkant heb ik met wat stansjes aangekleed.
Ik heb nog aardig wat achtergronden en transfers liggen, dus er volgt er vast nog een aantal van deze kaarten. Ondertussen ben ik ook bezig met de andere workshop, dus vervelen doe ik me niet. 
Groetjes Marja

4 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw het is hier weer razend interessant Marja, vooral die transferprint vind ik super. Dat lijkt me een gave techniek om te leren en toe te passen. Mooie kaarten heb je met je prints gemaakt, leuk zo'n oplopend model, daar kun je veel op kwijt.
Lieve groetjes Miranda

Nicole Parmentier zei

Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt Marja. Het zijn eigenlijk meer kunstwerkjes! Wat een leuke workshop lijkt me dat.

GerJanne zei

Wat prachtig Marja! Ontzettend mooi panelen zijn het eigenlijk in 1 kaart. Elke paneel een juweeltje. Superleuk ook dat je uit een tijdschrift plaatjes kunt gebruiken. Ik heb het wel eens gezien, maar nog niet geprobeerd. Ik heb alleen en zelf gemaakte gelliplate en ik vraag me af of het daarop ook wel zo goed kan..

Marjan Küppers zei

Echt jouw ding hè, deze workshops! Dat kun je goed zien aan de resultaten, echt zo mooi, Marja! Transfers van een tijdschrift ken ik niet, wel op hout, misschien is dat dezelfde techniek.