Pagina's

maandag 2 januari 2023

Vlinder combinaties en andere zaken.

 Natuurlijk allereerst voor iedereen in blogland de allerbeste wensen voor 2023. Ik ben echt heel lang niet op mijn blog geweest. Daar was helaas een nare reden voor. Dat leg ik hier later onderaan wel uit. Nu eerst van de verschillende vlinderworkshops die ik heb gedaan. Miranda laat zien dat je met vlinder, postzegels en andere stempels heel veel verschillende composities maken.
Er komt veel maskeren aan te pas. Je stempelt dan je afbeelding op een masking papiertje en knipt die uit. Die plak je dan over je originele afbeelding heen. Zo kun je er overheen stempelen zonder dat door de afbeelding die je eerst gestempeld hebt heen stempelt.  Hieronder nog een tweede versie in blauw. Zo heerlijk om te doen.
Bij de derde kaart heb ik de vlinders apart gestempeld, gekleurd en met embossing poeder bewerkt. De vlinders en de pilaren zijn van 100 Proof Press. Verder veel stempels van Impression Obsesion gebruikt.
Alleen toen stond onze wereld ineens helemaal stil. Je denkt dit kan niet, maar toch wel. Mijn man leek last te hebben van een hernia, maar op de MRI waren uitzaaiingen te zien. Het gevolg van een Melanoom die in 2008 is weggehaald. Toen helemaal schoon en altijd bij de dermatoloog voor controle geweest. Alleen zie je dan de binnenkant natuurlijk niet. Vanaf 27 okt zijn we in de medische molen terecht gekomen. De doorverwijzingen zijn echt super vlot verlopen en we zijn in het EMC fantastisch opgevangen. Hij komt in aanmerking voor immuuntherapie en heeft er al twee achter de rug. Er was veel om te verwerken en te regelen. Nu weer even rust tot de volgende behandeling.
Onze dochter is uit Chili overgekomen en 4 weken hier geweest. Haar man en zijn moeder waren er met de feestdagen, natuurlijk samen met onze zoon, schoondochter en kleindochter. We hebben de feestdagen met elkaar (natuurlijk in een aangepaste versie) kunnen vieren, met rustpauzes voor mijn man. 
Ik heb hier en daar nog wel wat gekleurd, maar van iets plaatsen op mijn blog kwam niks. Ik hoop er de komende tijd weer wat regelmatiger te kunnen zijn.
Heel veel liefs en groeten Marja

3 opmerkingen:

Elly zei

Je kaarten zijn prachtig vooral de bovenste, is precies de logo van onze basisschool, boomstam en de kleuren.
Maar een diepe zucht hier, wat een vreselijk nieuws....weer iemand met deze ...ziekte. Begrijpelijk dat het stil was, ik wens jullie enorm veel sterkte en dat hij baat mag hebben bij de immuuntherapieën.
Groetjes Elly

bolletjelucky.blogspot.com zei

Jeetje wat een heftig bericht om te krijgen Marja, inderdaad staat dan de wereld even stil. Fijn dat je dochter kon komen en dat er zo snel met immuuntherapie gestart kon worden. Ik duim voor jullie dat het allemaal goed zal komen. Je vlinderkaarten vind ik erg mooi, met name de laatste vind ik prachtig, het zijn net echte vlinders die geland zijn. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar voor jou en je man.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

hoi Marja,
je had me al een poosje gelden gemaild wat de reden was. Zo spannend voor jullie. Fijn dat je man voor immuuntherapie in aanmerking komt en ik hoop dat het allemaal goed komt.
Je kaarten zijn helemaal geweldig! Zo mooi en dat maskeren geeft een mooi effect. Ik hoop dat je weer wat kunt freubelen en dat je hoofd er naar staat. Maar als dat niet zo is snapt iedereen dat.