Pagina's

vrijdag 27 mei 2022

Rietpluimen

Ook bij deze natuurkaart is het goed afplakken weer essentieel. Daarna kan het echte werk beginnen. Ik heb de lucht en bodem geblend met distress oxide. Dan komen de rietpluimen aan de beurt. Eerst stempelen met een lichte kleur, dan donkerder en als laatste met versamark met embossingpoeder.

De ganzen (ook van Magenta) maken het helemaal af. De tekst is van Katzelkraft.
Deze kaart doet mee aan:
Ter afwisseling lees ik af een toe een stukje uit Het geheime leven van Kleuren van Kassia St Clair. Zo leuk. Er staat allerlei uitleg, wetenschappelijk achtergrond en geschiedenis van de verschillen de kleuren in. Ik ben nu bij het hoofdstuk blauw met o.a. de kleuren Ultramarijn, Kobalt, Indigio, Egyptische blauw en nog vier andere blauwe tinten.
Vanmorgen waren er weer twee hommels druk op bezoek bij het Kattekruid ook wel kattenstaart genoemd. Door de harde wind waren ze lastig op de foto te zetten.
Nu dachten we de pindakaas pot goed beschermt op te hebben opgehangen, maar vanmorgen zat er toch ineens een mooie glanzende ekster boven op. Hij schrok erg toen hij ons zag en vloog weer weg.
Meestal zien we alleen koolmezen en pimpelmezen die lekker komen eten. In de hangende mini Petunia heb ik satéprikkers gezet, omdat anders de duiven het gebruiken als landingsplaats gebruiken en daar kan de plant niet zo goed tegen. 
Het is al weer bijna weekend. Nu geen workshop online in de planning, dus ik ga de Lift Challenge # 170 eens proberen. Hij ziet er deze keer weer zo leuk uit.
Groetjes Marja


5 opmerkingen:

GerJanne zei

Ha Marja,
je kaart is echt weer een plaatje. Supermooi! Je inkt achtergrond is zo gaaf. Jij bent daar echt goed in. Mooi de bloemen op je balkon en de hommels zijn goed te zien. Die eksters, ja mooi zijn ze wel, maar zo agressief en brutaal.
EN duiven kun je beter ook niet op je balkon hebben, behalve dat ze dingen peten, poepen ze ook vies en veel!

Anita van Deur zei

Wat een geweldige kaart zo mooi gestempeld prachtige kleuren Marja. Mooi plantje die ekster toch ;) Fijne zondag.

Femmy zei

Schitterende kaart Marja, groetjes Femmy

Nicole Parmentier zei

Wat een prachtige kaart Marja!! Nu ik dit gezien heb ben ik extra nieuwsgierig naar je kaart voor de liftchallenge...

Marjan zei

Supermooie kaart met deze kleuren en de mooie rietpluimen! Prachtige tekst ook. Je balkon ziet er heel gezellig uit, hier eten alleen de musjes nog van de het zaad in de silo. Succes met de Liftkaart!