Pagina's

zondag 29 augustus 2021

Ecoline en Oriental Princess

Ik heb al tijden wat flesjes Ecoline inkt staan, maar nog nooit echt iets mee gedaan. Toen ik dus begin juli een online workshop met vloeibare inkten voorbij zag komen, wilde ik dat zeker eens proberen. Met de vloeibare inkt hebben we eerst weer achtergronden gemaakt. De witte ecoline heb je hierbij echt nodig om kleuren te mengen en lichter te maken van kleur. Natuurlijk samen met mixed media papier, omdat het wel wat water moet kunnen hebben.

Daarna heb ik de stempelset Oriental Princess van Pink Ink Design gebruikt om de kaart af te maken. De hals en het gezicht moest eerst ontkleurd worden met wat bleek. Wel even wennen hoor dat werken met bleek. Voorzichtig aanbrengen en even wachten om het zijn werk te laten doen.
Daarna volgt er heel veel inkleurwerk met potloden. Voor de accenten heb ik Posca acryl markers en Sakura gelpennen gebruikt. Langs de randen heb ik een mooi rood embossingpoeder gebruikt. De tekststempel is van Katzelkraft.
Deze kaart doet mee aan:
Lemon Shortbread  #153 Anything Goes
Pammie's Inky Pinkies # 2134 Anything Goes
Crafting Happiness #110   Anything Goes
Krafty Chicks  #574  All Occasions
Het was een heel werk, maar ik ben super blij met het resultaat. Natuurlijk liggen er nog meer achtergronden waar ik mee verder kan.
Ondertussen heeft onze douche een opfrisbeurt gehad. Nieuwe douchecabine en wat tegeltjes. Nu kan er dus gepoetst en schoongemaakt worden. Het ziet het er weer super uit.
Groetjes Marja

9 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat een prachtige kaart Marja en die stempel past perfect bij de kleuren van de achtergrond vind ik. Met chloor heb ik nog nooit gewerkt, goed gelukt bij het gezicht. Leuk model kaart ook met die panelen en die stempels aan de voorzijde geven er nog een sierlijke twist aan.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Hoi Marja, wat heb je dit weer geweldig mooi gedaan. Je bent vast heel tevreden! En fijn dat de douche weer fris is. Daar kun je dan zo van genieten, he?

Kaartenkraam zei

Wow wat een supermooie kaart! Geweldige kleuren waarmee je de prachtige achtergrond hebt gemaakt. De stempel is ook bijzonder mooi en past er perfect bij. Dat werken met chloor is je prima gelukt!
Deze kaart zou ik zelf houden als ik jou was, zo mooi!

groetjes van Ank

Sioban zei

So much work, lovely card.

Marjan zei

Supermooie kaart Marja! Heel mooi die achtergrond en werken met ecoline gaat je ook al goed af. Ja, dat lichter maken met chloor is lastig, de eerste keer dat ik het deed, had ik veel te veel chloor gebruikt, oeps!

Leanne zei

I like the fold and the colors are amazing, the image is perfect too and so happy you played our challenge this week at Krafty Chicks Challenge.

Leanne DT/KCC
Krafty Chicks Challenge

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Lisa J zei

Very pretty and sparkly. Thanks for sharing with us at Krafty Chicks Challenge this week. Lisa GD

Victoria Rowson zei

Gorgeous card! Thank you so much for sharing with us at Lemon Shortbread Challenge Blog. I hope you can join us again soon.
Victoria DT