Pagina's

woensdag 17 februari 2021

Color and Shapes

 Mijn Pan Pastels liggen al jaren in de kast en ik ben er nooit echt vriendjes mee geworden. Totdat ik voorbeelden voorbij zag komen en een youtube workshop zag van Marianne Reijgersberg. Ze laat zien hoe je een bloem inkleurt met Pan Pastel en pastel potloden. Nu heb ik pas het Denim blok van Paint On aangeschaft en ik dacht dat is wel mooi papier om eens een poging op te wagen. Op mijn computer het filmpje klaargezet, deze mooie stempel opgezocht en de spullen klaargezet.

Ik heb eerst de roos gestempeld op Paint On Mix Media papier Denim. Wat is dit een heerlijk papier om op te werken. Ik heb de bloem gestempeld met Versamark en bewerkt met embossing glaze Broken China. Daarna ben ik volgens de instructies op de video te werk gegaan. Langzaam aan werd de roos steeds mooier. Wat me erg heeft geholpen is een kaart van Miranda Degenaars die deze roos met een ander medium heeft gekleurd. Bij haar kon ik goed zien hoe en waar ik de schaduw wilde hebben.
Deze kaart doet mee aan:
Daarna kwam de achtergrond aan de beurt. Ik heb gelijk mijn nieuwe achtergrond stempel Flourishes gebruikt en mijn druppels weer eens opgezocht. Als laatste nog een mooie tekst erbij. Ik vond dit super leuk om te doen en ik denk dat ik het vast en zeker nog eens ga doen.
Gebruikte materialen:
De sneeuw is hier inmiddels helemaal verdwenen en je kunt weer gewoon lopen over de stoep. Ook wel weer lekker. De planten op het balkon heb ik hun beschermende jasje uitgetrokken en nu afwachten tot de eerste bloemen tevoorschijn gaan komen.
Groetjes Marja

5 opmerkingen:

GerJanne zei

Jee, wat heb je dat mooi gedaan! Sjonge, wat fijn dat je dat filmpje van Marianne zag. Daar gaan vast nog wel meer kaartjes mee voorbij komen. Echt heel gaaf.

Marjan zei

Ik zag deze vanmorgen op FB, echt heel mooi gedaan Marja, het is een prachtkaartje! Leuk hoor, dat denim, ik zag het ook al bij Diny Sprakel en Cordine op FB. Geeft toch weer zo'n ander effect.
Panpastel heb ik niet, ik had al potloden en markers en waterverf, dus besloten niet nog meer aan te schaffen. Maar mooi is het wèl! Fijn hè, als je dan zo geïnspireerd wordt!

Nicole Parmentier zei

Hij is echt prachtig Marja! Mooi ook die lichte glow om de bloem heen zo komt hij nog beter tot zijn recht. Leuk als je een materiaal herontdekt wat gewoon in je kast ligt. Als je nu ook nog een slimline formaatje maakt kan hij meedoen met de DCL challenge ;-) (hint, hint)

Viv zei

Thanks so much for sharing your beautiful card over at 'The Flower Challenge';) Viv DT xx

Bobby zei

Fabulous coloring on that rose, Marja, and I love the rain/dew drops. Thanks for sharing your card with us at The Flower Challenge.