Pagina's

zondag 23 oktober 2022

Lavinia inspiratie en verplichte blogpauze

Ja het is idd wel heel lang geleden dat ik iets heb gepost.  Verderop wat uitleg hierover. Ik zag zoveel leuke voorbeelden met de Lavinia stempeltjes voorbijkomen. Marianne Reijgersberg laat op verschillende FB lives steeds weer andere techniekjes zien die je kan gebruiken. Dat zorgde ervoor dat ik mijn stempeltjes maar eens te voorschijn heb gehaald. Hier één van die technieken. Met gesso en een stencil maak je een heel subtiel reliëf, dat je eerst goed laat drogen. Dan blend je er wat kleurtjes overheen.
En dan bouw je met je stempeltjes een mooi tafereeltje.
Hieronder het YouTube filmpje. 
Je kunt onder haar naam nog veel meer voorbeeldfilmpjes vinden.
Ik heb alle twee haar voorbeelden gemaakt omdat ik ze zo leuk vond. 
Daarna ontstond deze super blogpauze. Eerst omdat er allerlei leuke dingen waren en later toch weer pech. 
Eerst hadden wij Angel en Anoek op bezoek en hebben we natuurlijk zoveel mogelijk tijd met hen en Jesper, Oumnia en Mira doorgebracht. Wat hebben we genoten.
 Daar kwam nog bij dat mijn man vond dat met al die veranderingen er een andere en vooral wat grotere auto nodig was. Geen hele nieuwe hoor, want dat doen we nooit. Nu past niet alleen zijn racefiets erin, maar ook de grote koffers van Anoek en Angel en natuurlijk ook de kinderwagen van Mira. Met dat laagste argument was ik natuurlijk wel om. 
Vlak voordat ze aankwamen heb ik ook nog een ongelukkige aanvaring met de doorpost gehad, waardoor mijn kleine teen gebroken was. Grr dat was echt niet handig, maar met goed intapen en bergschoenen aan was het wel te doen.
 We hebben eerst Angel opgehaald van Schiphol opgehaald. Gelukkig was die er redelijk snel. Omdat Anoek pas aan het eind van de middag landde vanuit Barcelona, waar ze aan het werk was geweest, zijn we met Angel Amsterdam ingegaan.
Anoek ( helemaal recht) had een flinke vertraging dus konden we wat langer in Amsterdam rondkijken, daarna zijn we met onze heerlijk ruime auto natuurlijk eerst bij hun nichtje langsgegaan.
   
We hebben een heerlijk anderhalve week met de hele familie doorgebracht. Wat was dat geweldig. Dan komt er niks van knutselen of posten. Ik dacht toen dat ik wel weer aan de gang kon gaan, maar door blijkbaar een rare beweging vanuit mijn schouder kreeg opeens ontzettende pijn in mijn nek en schouders. De huisarts stuurde me door naar de neuroloog. Ook omdat ik al lang met nekklachten tob na een auto ongeluk lang geleden. Van de week mag ik voor een MRI scan en dan nog tot half november wachten op een afspraak met de neuroloog. Tot die tijd flink aan de pijnstillers. Waar ik eerst ontzettend suf van was, maar die nu redelijk werken. Knutselen ging nog wel, maar typen op mijn laptop was heel lastig. Nu heb ik daar een betere houding voor gevonden. 
Ondertussen wel zoveel mogelijk genoten van onze kleindochter en super lieve schoondochter en zoon.
Ik hoop tot gauw. 
Groetjes Marja

4 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Wauw alle 2 zijn ze schitterend gemaakt Marja zo spookjesachtig. Wat een mooie tijd met het gezin van je zoon. Veel beterschap gewenst.

Trijntje zei

Leuke kaarten heb je gemaakt. De achtergronden zijn prachtig. Fijn dat genoten hebt van allerlei leuke dingen. Sterkte met je schouder.Groeten Trijntje

Marjan zei

Ik vind ze allebei echt heel erg mooi!! De tere en subtiele achtergrond en dan de tafereeltjes die je bouwde, prachtig!
Mooie auto, ook toevallig... wij hebben ook pas een nieuwe auto, omdat we een super inruilaanbieding kregen van Toyota, die viel niet te versmaden. Veel plezier ervan!
Fijn hoor, dat jullie weer bij elkaar konden zijn, heerlijk genieten zo.
Maar naar dat je zo'n pech had met je teen en je nek/schouder en nu pijnstillers moet slikken, gelukkig helpen ze. Beterschap!!!

Femmy zei

Prachtige kaarten Marja. Fijn dat je zoveel tijd met de familie kon doorbrengen. Hopelijk ben je snel van je nek/schouder klachten af, sterkte! Groetjes Femmy