Pagina's

maandag 6 juni 2022

Zonsondergang

En dan voorlopig even mijn laatste uitwerkingen van de natuurkaarten workshop online van Miranda Degenaars. Wat was het weer uitgebreid en wat liet ze veel mogelijkheden zien. Deze kaart hieronder vond ik al een workshop op zich.
Voor deze kaart had ik twee pogingen nodig. Om te beginnen plak je de plek af waar je de zon wilt hebben en dan ga je met de distress inkten blenden. Eerst de lucht en het gras en dan het geel van de zon. Dat is bij de eerste zon nogal vlekkerig geworden, maar ik vond het zonde om hem niet af te maken.
Deze tweede kaart doet mee aan:
AAA Birthday Card Challenge #38 Flowers
Bij de tweede kaart ben ik met lichtere kleuren geel begonnen voor de zon en daarna wat donkerder uitgewerkt. Deze vind ik veel beter gelukt. 
Met de stempel Wildflower van Magenta onttrek je met de watertechniek eerst kleur, waardoor je ook een soort van afdruk van de stempel krijgt. Nu had ik de Clearstamp versie van Woodware en dat ging toch net iets lastiger. Inmiddels heb ik die van Magenta ook en kan ik het verschil uitproberen. Nu heb ik ook een mini uitvoering van deze stempel, dus die heb ik er ook bij gebruikt. Ik heb gestempeld met verschillende VersaFine Clair inkten en daarna met Versamark en embossingpeder.
Omdat ik het niet kon laten ook nog een laatste soort van zonsondergang gemaakt.
Ondertussen ook aan het genieten van wat bloemen uit het veld. Ze staan al even want de afgelopen dagen was het veel te nat om lekker naar buiten te gaan. Het was echt een knutsel pinksterweekend. 
Vanmiddag ben ik voor het eerst weer naar een soort van echte verjaardag van één van mijn beste vriendinnen geweest. Dat was toch wel weer even wennen, maar ook heel leuk om haar kinderen en kleinkinderen nu weer eens in het echt te zien. 
Groetjes Marja

16 opmerkingen:

GerJanne zei

Wat een prachtige kaarten zijn het Marja. Ik snap wat je schrijft over de eerste kaart. Ik vind hem echt iets sprookjesachtigs hebben. Juist door dat geel van de zon. Op deze kaart zou het ook de maan kunnen zijn.
Je laatste kaart is ook een plaatje!! Die watertechniek geeft een mooi effect he? Ik heb het op de beurs ook gedaan. Echt verrassend.
Mooie bloemen heb je uit het veld. Helemaal genieten als het buiten niet mooi is, dan heb je wat zonnigs in huis.

Anita van Deur zei

Wauw schitterende kaarten echt heel knap gedaan alle 3 vind ik ze top!

Elly zei

Ze zijn echt prachtig al je kaarten en het bloemstuk ook zo erg mooi.
Groetjes Elly

Marjan zei

Gaaf weer, Marja! Mooie technieken om te proberen, ik ken ze wel en ze zijn je goed afgegaan, jij bent echt een fan van Miranda! Goed dat je de eerste kaart afmaakte, het heeft een sprookjesachtige sfeer.
Schitterend boeket ook, hoop dat het lang staat.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Toch zijn alle 3 je kaarten weer heel mooi geworden Marja. Sprookjesachtig vind ik ze aandoen. De natuur laat ook steeds wisselende kleuren en schaduwen zien en dat zie ik ook terug op jouw kaarten. Kleine kunstwerkjes zijn het.
Mooie bloemen heb je geplukt.
Lieve groetjes Miranda

Nicole Parmentier zei

Ik vind je kaartjes sprookjesachtig mooi Marja! Echt heel knap!!

Cardsbymaaike zei

Nice work Marja!, thank you for playing atthe AAA Birthday Cards Challenges

Granmargaret zei

Lovely cards, I saw them on AAA Birthday cards.

Bernadet zei

Supermooie kaartjes Marja!
Het eerste kaartje met de vlekken in de zon is er niet minder mooi om hoor, ik vind het juist wel weer iets hebben.

Femmy zei

Prachtige kaartjes Marja en ook ik vind je kaartje niet echt mislukt het heeft wel wat. Groetjes Femmy

Lisa Petrella zei

Gorgeous cards!!! I love them!!!

Epie zei

Schitterende kaart , zo lekker zonnig allemaal
Groetjes Epie

Jane zei

Oh that's so beautiful! Love your cards. Thanks for playing at AAA Birthday, hope to see you join in with future challenges too. Stay safe and keep crafting!

Rhodé zei

Wat een prachtige kaarten, Marja! Een hele mooie techniek. Het lijken wel schilderijen!
Bedankt voor je reactie op mijn blog. Nu ik een andere browser gebruik lukt het wel. Maar ik ga zeker jouw opties nog eens bekijken! Dankjewel.

Cara zei

I love the beautiful scene you’ve created, a perfect midsummer day. Thanks for joining us this month at The Flower Challenge, hope to see you next month too. Cara DT x

Pat zei

What gorgeous colours on all three Marja and the workshop sounds great..Miranda is a fantastic artist and the results you achieved are fabulous. I love the lifted stamped image which gives a ghostly look in the background and the added embossed flowers are great too. The last card is beautiful too. x