Pagina's

woensdag 17 juni 2020

Glaasjes techniek en vlinders

Nu maar weer eens iets heel anders dan beweging op een kaart. Ik kwam een leuk filmpje tegen van Ilse Hoekstra. Ze laat daar zien hoe je met glaasjes, aquarel papier en een kleurmedium leuke achtergronden kunt maken. Nu heb ik een poos geleden bij de tweedehands winkel glaasjes met dikke bodems gekocht voor een dergelijke techniek. Het gewicht van de dikke bodem zorgt ervoor dat de verf of alcohol inkt zoveel mogelijk buiten het glaasje blijft. 
Ik heb hier Nuvo Shimmer Powder en Magicals gebruikt, omdat dit poeders zijn met lekker veel pigment erin. Zo heb ik lekker kunnen oefenen en had ik 6 uitdagende achtergronden om te bewerken. De rondjes heb ik elke keer afgeplakt met mask paper, zodat ze redelijk schoon blijven bij het stempelen en bewerken van de achtergronden.
 Verder heb ik gespetterd, stippen gezet en rondjes aangebracht. 
De vlinders en de bloemen hierboven zijn van Katzelkraft.
Ik heb de vlinders apart gestempeld en ingekleurd, daarna heb ik ze uitgeknipt en opgeplakt.
De kleuren van de achtergrond heb ik terug laten komen in de vlinders
Ik heb nog drie achtergrondjes liggen, dus ik kan nog even verder.
Hier vind je de uitleg van Ilse Hoekstra.
Nuvo Shimmer Powder.
Lindystampgang - Magical flat set
Posca Markers
Ik hoop dat iedereen kan geniet van het mooie weer.
Groetjes Marja

3 opmerkingen:

Kaartenkraam zei

Ik moet je bekennen dat ik bij de eerste foto nou niet meteen dacht 'Wat mooi'. Maar de kaarten die je ermee gemaakt hebt vind ik prachtig! Wat heb je de achtergronden mooi bewerkt, prachtig stempelwerk en heel mooi met de vlinders er op!! Het zijn ware kunstwerkjes geworden!

groetjes van Ank

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartjes ik kwam je blog tegen bij het blog de kaartenkraam en ben even komen kijken wat een diversiteit aan kaartje allemaal zo mooi
ik ben volger geworden
groetjes ellen

Marjan zei

Ja mooi! Ik zag jouw kaartjes al langskomen op FB (geloof ik) maar reageer graag nog eens hier. Leuke techniek, ik heb het ook gezien. Jij hebt er wel echt iets eigens van gemaakt.